- KorsAnCo Admin
Mesaj Sayısı : 626
Yaş : 35
Nerden : BERLIN
Points : 141976
Kayıt tarihi : 18/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Tavuklu Şehriye Çorbası
Cuma 5 Ara. - 22:01
Tavuklu Şehriye Çorbası
Malzemeler: (8 kişilik)
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç Tuz, karabiber
Süslemek için; Maydanoz yaprakları.
Hazırlanışı:
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu
koyun. - Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal
etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten
geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Çorbalar - Yorum»
Domates Çorbası
admin - Aralık 3rd, 2008
Malzemeler:
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz
Yapılışı:
Domatesleri rendeleyin. Margarin ve unu kısık ateşte kavurun, üzerine
azar azar sütü ilave edin. Unu çırparak topaklanmaını enhelleyin.Daha
önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Suyu ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadr karışırmaya devam edin.
Çorba koyulaşınca, 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.Çorbanızda
topaklanma olduysa, ocaktan alsığınız çorbayı 1-2 dakika mikser ile
çırpın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler: (8 kişilik)
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç Tuz, karabiber
Süslemek için; Maydanoz yaprakları.
Hazırlanışı:
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu
koyun. - Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal
etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten
geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Çorbalar - Yorum»
Domates Çorbası
admin - Aralık 3rd, 2008
Malzemeler:
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz
Yapılışı:
Domatesleri rendeleyin. Margarin ve unu kısık ateşte kavurun, üzerine
azar azar sütü ilave edin. Unu çırparak topaklanmaını enhelleyin.Daha
önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Suyu ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadr karışırmaya devam edin.
Çorba koyulaşınca, 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.Çorbanızda
topaklanma olduysa, ocaktan alsığınız çorbayı 1-2 dakika mikser ile
çırpın. Sıcak servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz