- KorsAnCo Admin
Mesaj Sayısı : 626
Yaş : 36
Nerden : BERLIN
Points : 143251
Kayıt tarihi : 18/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Tavuklu Şehriye Çorbası
Cuma 5 Ara. - 22:01
Tavuklu Şehriye Çorbası
Malzemeler: (8 kişilik)
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç Tuz, karabiber
Süslemek için; Maydanoz yaprakları.
Hazırlanışı:
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu
koyun. - Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal
etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten
geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler: (8 kişilik)
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç Tuz, karabiber
Süslemek için; Maydanoz yaprakları.
Hazırlanışı:
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu
koyun. - Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal
etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten
geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz