- KorsAnCo Admin
Mesaj Sayısı : 626
Yaş : 36
Nerden : BERLIN
Points : 143251
Kayıt tarihi : 18/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Erik Kompostosu
Cuma 5 Ara. - 22:10
Erik Kompostosu
Ekmek Makinası Tarifi:
750 gr. ayıklanmış erik
5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Tüm malzemeyi ekmek pişirme makinasının haznesine
koyun. Reçeller ve kompostolar programını seçin. (1 saat 10 dakika
kadar sürüyor.) Program bittikten sonra eldiven yardımı ile hazneyi
makinadan çıkartın.
Geniş bir kabın üzerine küçük delikli bir süzgeç oturtun.
Tenceredeki malzemeyi, üzerine dökerek tahta kaşık yardımı ile
süzülmesini sağlayın. Tamamen süzüldüğünde erik konsantreniz hazır.
İstediğniz miktarda şeker ve su ekleyerek, soğuk servis yapın.
Klasik Tarif:
1 kg. kırmızı erik
1,5 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı arttırılabilir)
su
Yapılışı:
Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve tencereye koyun. Üzerini
geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra şekeri
ekleyin. Erikler iyice yumuşayana kadar 2-3 taşım kaynatın. Ocağı
kapattıktan sonra ılınmasını bekleyin. Geniş bir kabın üzerine küçük
delikli bir süzgeç oturtun. Tenceredeki malzemeyi üzerine dökerek tahta
kaşık yardımı ile süzülmesini sağlayın. İsteğe göre su ve şeker katarak
karıştırın ve şişeleyin
Ekmek Makinası Tarifi:
750 gr. ayıklanmış erik
5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Tüm malzemeyi ekmek pişirme makinasının haznesine
koyun. Reçeller ve kompostolar programını seçin. (1 saat 10 dakika
kadar sürüyor.) Program bittikten sonra eldiven yardımı ile hazneyi
makinadan çıkartın.
Geniş bir kabın üzerine küçük delikli bir süzgeç oturtun.
Tenceredeki malzemeyi, üzerine dökerek tahta kaşık yardımı ile
süzülmesini sağlayın. Tamamen süzüldüğünde erik konsantreniz hazır.
İstediğniz miktarda şeker ve su ekleyerek, soğuk servis yapın.
Klasik Tarif:
1 kg. kırmızı erik
1,5 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı arttırılabilir)
su
Yapılışı:
Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve tencereye koyun. Üzerini
geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra şekeri
ekleyin. Erikler iyice yumuşayana kadar 2-3 taşım kaynatın. Ocağı
kapattıktan sonra ılınmasını bekleyin. Geniş bir kabın üzerine küçük
delikli bir süzgeç oturtun. Tenceredeki malzemeyi üzerine dökerek tahta
kaşık yardımı ile süzülmesini sağlayın. İsteğe göre su ve şeker katarak
karıştırın ve şişeleyin
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz