- Admin
Mesaj Sayısı : 4079
Yaş : 101
Nerden : Dunyadan
İş/Hobiler : Antialem
Ruh HaliM :
TaKıMım :
Cinsiyet :
Points : 165733
Kayıt tarihi : 09/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
fırında pirinç kapama
Çarş. 10 Eyl. - 12:22
Malzemeler:
5 kemer patlıcan
400gr tavuk göğüs eti( isteğe göre dana eti de olabilir)
1 kilo domates
2 orta boy soğan
2 sivri yeşil biber
sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Baharatlar(tuz,karabiber,pulbiber, kuru nane)
2 su bardağı pirinç
tavuk eti sote olarak yağsız tencerede pişirilir ayrı bir kaba alınır.Patlıcanlar kızartmalık yuvarlak şekilde doğranır ve az yağda hafif kızartılır. sonra fırın tepsisi yağlanıp serpilir,yerleştirilir.
Ayrı bir tencereye yağ konur ardından ince doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur. soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenip karıştırılır. Ardından doğranmış domatesler eklenip kısık ateşte iyice pişirilir tuz ,karabiber pulbiber eklenir. İyice sos kıvamını alınca önceden pişirilmiş tavuk etleri eklenip biraz kaynatılır( Eğer su az ise biraz kaynamış şu eklenebilir). Tepsiye konan patlıcanların üstüne önce 2 subardağı yıkanmış pirinç iyice yayılır. üzerine de yapılan sos dökülüp yaylır. sıcak orta ateşte 200 derece( fırının büyüklüğüne göre ayarlanabilir) gerekirse üzerine su eklenip yaklaşık 45dk pirinçler pişene kadar tutulur. isteğe göre üzerine kuru nane ile servis yapılır. Afiyet olsun...
5 kemer patlıcan
400gr tavuk göğüs eti( isteğe göre dana eti de olabilir)
1 kilo domates
2 orta boy soğan
2 sivri yeşil biber
sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Baharatlar(tuz,karabiber,pulbiber, kuru nane)
2 su bardağı pirinç
tavuk eti sote olarak yağsız tencerede pişirilir ayrı bir kaba alınır.Patlıcanlar kızartmalık yuvarlak şekilde doğranır ve az yağda hafif kızartılır. sonra fırın tepsisi yağlanıp serpilir,yerleştirilir.
Ayrı bir tencereye yağ konur ardından ince doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur. soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenip karıştırılır. Ardından doğranmış domatesler eklenip kısık ateşte iyice pişirilir tuz ,karabiber pulbiber eklenir. İyice sos kıvamını alınca önceden pişirilmiş tavuk etleri eklenip biraz kaynatılır( Eğer su az ise biraz kaynamış şu eklenebilir). Tepsiye konan patlıcanların üstüne önce 2 subardağı yıkanmış pirinç iyice yayılır. üzerine de yapılan sos dökülüp yaylır. sıcak orta ateşte 200 derece( fırının büyüklüğüne göre ayarlanabilir) gerekirse üzerine su eklenip yaklaşık 45dk pirinçler pişene kadar tutulur. isteğe göre üzerine kuru nane ile servis yapılır. Afiyet olsun...
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz