- KorsAnCo Admin
Mesaj Sayısı : 626
Yaş : 36
Nerden : BERLIN
Points : 142851
Kayıt tarihi : 18/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Tartoletler
Cuma 5 Ara. - 22:00
Tartoletler
Malzemeler:
1 paket Tart Unu veya un
1 yumurta
50 g margarin
Krema:
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
1 paket Vanilyalı Dondurma
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
Hamur: Tart un karışımının üzerine yumurta ve margarini ilave edin.
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika çırpın. 12 adet küçük
tart kalıbının içlerini margarin ile yağlayın. Tart hamurundan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile açın ve kalıbın dibini ve
yanlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Diplerini çatal yardımı
ile delin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Fırından çıkartıp iyice soğuduğunda kalıplarından çıkartın.
Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak
pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. İyice soğuduğunda
üzerine 1 poşet toz dondurmayı döküp 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı
buzdolabında 10-15 dakika bekletip tartoletlerin içine doldurun.
Üzerlerini meyvelerle süsleyip tarifine göre hazırladığınız tart jölesi
ile kaplayın.
Malzemeler:
1 paket Tart Unu veya un
1 yumurta
50 g margarin
Krema:
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
1 paket Vanilyalı Dondurma
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
Hamur: Tart un karışımının üzerine yumurta ve margarini ilave edin.
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika çırpın. 12 adet küçük
tart kalıbının içlerini margarin ile yağlayın. Tart hamurundan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile açın ve kalıbın dibini ve
yanlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Diplerini çatal yardımı
ile delin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Fırından çıkartıp iyice soğuduğunda kalıplarından çıkartın.
Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak
pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. İyice soğuduğunda
üzerine 1 poşet toz dondurmayı döküp 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı
buzdolabında 10-15 dakika bekletip tartoletlerin içine doldurun.
Üzerlerini meyvelerle süsleyip tarifine göre hazırladığınız tart jölesi
ile kaplayın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz