- EfekentliS.Moderatör
Mesaj Sayısı : 902
Yaş : 104
Nerden : Dunya
Ruh HaliM :
TaKıMım :
Points : 143082
Kayıt tarihi : 10/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
En Guzel Tatlilar Denemis Tarifler
Paz 28 Eyl. - 20:27
Buyrun En guzel Tatli Atarifleri Afiyet ve kolay gelsin
TATLILAR
[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_Elmali_Toppare.JPG"][/URL]
ELMALI TOPPARE
Malzemeler;
2adet yumurta
1 paket eritilmis tereyagi(250gr)
2 yemek kasigi yogurt
1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar
Ic harci;
5 adet elma
yarim su bardagi seker
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 tatli kasigi tarcin
serbeti;
3 su bardagi seker
2,5su bardagi su
ceyrek limon suyu
Uzerine;
3 su bardagi hindistan cevizi
Yapilisi;
•
ELMALI TOPPARE
Malzemeler;
2adet yumurta
1 paket eritilmis tereyagi(250gr)
2 yemek kasigi yogurt
1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar
Ic harci;
5 adet elma
yarim su bardagi seker
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 tatli kasigi tarcin
serbeti;
3 su bardagi seker
2,5su bardagi su
ceyrek limon suyu
Uzerine;
3 su bardagi hindistan cevizi
Yapilisi;
[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_DSCN3877.JPG"][/URL]
CEVIZLI REVANI
Malzemeler;
5 cay bardagi un
4 yumurta
2 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi irmik
1 corba kasigi yumusak margarin
2 cay bardagi seker
1 su bardagi ceviz
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
süslemek icin hindistancevizi veya antep fistigi
1 su bardagi su (kekin üzerine serpmek icin )
Serbeti;
3,5 su bardagi seker[/SIZE]
3,5 su bardagi su [/FONT]
1/4 limon[/SIZE][/FONT]
Yapilisi;
HADI BAKALIM KOLAY GELSIN AFIYET OLSUN.......
TATLILAR
[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_Elmali_Toppare.JPG"][/URL]
ELMALI TOPPARE
Malzemeler;
2adet yumurta
1 paket eritilmis tereyagi(250gr)
2 yemek kasigi yogurt
1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar
Ic harci;
5 adet elma
yarim su bardagi seker
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 tatli kasigi tarcin
serbeti;
3 su bardagi seker
2,5su bardagi su
ceyrek limon suyu
Uzerine;
3 su bardagi hindistan cevizi
Yapilisi;
- Elmalar soyulur ve rendelenip sekerle guzelce pisirilir.Iyice suyunu cekince cevizler ve tarcin ilave edilir ocak kapatilir.
- Serbet icin seker,su tencereye konup 5 dakika kaynatilir.sogumasi icin bekletilir.
- Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.daha sonra mikser birakilip ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yogrulur.Yumusak,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardagi arasi un aliyor.Daha sonra biraz bekletilip buyuk bezeler yapilir ceviz buyuklugunde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizilir.onceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
- Not kurabiyeler serbetin icinde uzun sure tutulmamalidir yoksa parcalanir.batirilip cikarilir.Ayrica serbet de 5 dakikadan fazla kaynatilmamalidir.yoksa kurabiyeler tatli koyulasinca icine cekmez.
•
ELMALI TOPPARE
Malzemeler;
2adet yumurta
1 paket eritilmis tereyagi(250gr)
2 yemek kasigi yogurt
1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar
Ic harci;
5 adet elma
yarim su bardagi seker
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 tatli kasigi tarcin
serbeti;
3 su bardagi seker
2,5su bardagi su
ceyrek limon suyu
Uzerine;
3 su bardagi hindistan cevizi
Yapilisi;
- Elmalar soyulur ve rendelenip sekerle guzelce pisirilir.Iyice suyunu cekince cevizler ve tarcin ilave edilir ocak kapatilir.
- Serbet icin seker,su tencereye konup 5 dakika kaynatilir.sogumasi icin bekletilir.
- Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.daha sonra mikser birakilip ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yogrulur.Yumusak,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardagi arasi un aliyor.Daha sonra biraz bekletilip buyuk bezeler yapilir ceviz buyuklugunde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizilir.onceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
- Not kurabiyeler serbetin icinde uzun sure tutulmamalidir yoksa parcalanir.batirilip cikarilir.Ayrica serbet de 5 dakikadan fazla kaynatilmamalidir.yoksa kurabiyeler tatli koyulasinca icine cekmez.
[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_DSCN3877.JPG"][/URL]
CEVIZLI REVANI
Malzemeler;
5 cay bardagi un
4 yumurta
2 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi irmik
1 corba kasigi yumusak margarin
2 cay bardagi seker
1 su bardagi ceviz
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
süslemek icin hindistancevizi veya antep fistigi
1 su bardagi su (kekin üzerine serpmek icin )
Serbeti;
3,5 su bardagi seker[/SIZE]
3,5 su bardagi su [/FONT]
1/4 limon[/SIZE][/FONT]
Yapilisi;
- Önce serbet hazirlanir,seker,su ve ceyrek limon kaynatilir biraz sararip hafif koyulasinca ocaktan alinir ve sogumaya birakilir. [/font">
- Yumurtalar,seker cirpilir .Yumusak margarin,yogurt ilave edilip karistirilir,elenen un 2 paket kabartmatozu,2 paket vanilya ve irmik ilave edilir guzelce karistirinca iri parca ceviz ilave edilir yagladigimiz kücük firin tepsisine dökülüp önceden isitilmis 180 c lik firinda alti ve üstü güzelce kizarana kadar pisirilir.
- Firindan cikarilan revaninin üzerine 1 su bardagi cesme suyu hertarafina esit bir sekilde dökülür daha sonra da soguttugumuz serbeti revaninin üzerine gezdirip cekmesi icin beklenir en son da dilimleyerek bir servis tabagina alinip üzerine hindistan cevizi veya antep fistigi serpilip servis yapilir.[/SIZE]
HADI BAKALIM KOLAY GELSIN AFIYET OLSUN.......
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz