Full albüm indir,Bedava Mp3 Yükle,Film,dizi,indir
Forumumuzdan yararlanabilmek icin üye olunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Full albüm indir,Bedava Mp3 Yükle,Film,dizi,indir
Forumumuzdan yararlanabilmek icin üye olunuz.
Full albüm indir,Bedava Mp3 Yükle,Film,dizi,indir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
avatar
Efekentli
S.Moderatör
S.Moderatör
Erkek
Keçi
Mesaj Sayısı : 902
Yaş : 104
Nerden : Dunya
Ruh HaliM : Kandil Simidi Tehlik10
TaKıMım : Kandil Simidi Galata10
Points Points : 143082
Kayıt tarihi : 10/09/08

Kişi sayfası
Aktiflik :
Kandil Simidi Img_left100/100Kandil Simidi Empty_bar_bleue  (100/100)
Başarı Puanı :
Kandil Simidi Img_left100/100Kandil Simidi Empty_bar_bleue  (100/100)
Güçlülük:
Kandil Simidi Img_left100/100Kandil Simidi Empty_bar_bleue  (100/100)

Kandil Simidi Empty Kandil Simidi

Paz 28 Eyl. - 20:30
MALZEMELER:
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta
250 gr. oda ısısında margarin
1 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için bolca susam
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. ( Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilecek ) Yoğrulan hamura simit şeklini verip susam dolu tabakta arkasını ve önünü susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 dereceli ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN…

KANDİL SİMİTİ


5,5 su bardağı un, 125 gr. margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 çay bardağı süt, 7 çay kaşığı pudra şekeri, 1,5 çay kasığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta
unu derin bir kaba koyup margarini una yediriniz. sıvı yağ, süt, 1 yumurta akı, mahlep, kabartma tozu, şeker ve tuz ilave edip karıştırarak bir hamur yapınız. 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde 2 cm. çapında silindir şekli veriniz. iki ucunu birleştirip halka yaparak yağlanmış tepsiye bir parmak aralıklı yerleştiriniz. üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susam serpiniz. orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
KANDİL SİMİTİ
Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 1 paket margarin
* 5 kaşık zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 kg un
* Çörekotu
* Susam
Yapılışı : Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.’lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.

KANDİL SİMİTİ




250 gram Margarin
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta Sarısı
1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Sirke
1 paket Kabartma tozu
(1 - 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için.. (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam Tuz (bir tatlı kaşığı silme ilave ettim ben)
Göz kararı un
Üzerine:
1 adet Yumurta beyazı
Susam
Hazırlanışı
Bütün malzemeler(mahlebin sadece yarısını koyun) un hariç, bir arada hamur haline getirilir.
not 1 : (Simitleri yaptıktan sonra yazıyorum bu notları) Malzemeleri koyarken, sirkeyi ve kabartma tozunu sona saklayın. sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekin, "cızzz" diye bir ses duyacaksınız. hemen karıştırın diğer malzemeler ile.. sonra unu ekleyin yavaşça )
Un yavaş yavaş katılır.
(Biraz un ilave ettikten sonra hamur ele yapışır bir kıvamdayken, kalan mahleb ide ilave edin bu aşamada)
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekir.
not 2 : Gayet yumuşacık bir hamur yapın. ele yapışmıyorsa tamamdır
Hamur kıvam alınca 3 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapın.
Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
not 3 : Yumurta akına ve susama sadece bir yüzlerini buladım çünkü susam yetmeyecekti = )
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
not 4 : Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın, kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurutur, takır tukur yapar minik simitçiklerimizi =)
(sirke ağızda dağılmasını sağlıyor)
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz