- EfekentliS.Moderatör
Mesaj Sayısı : 902
Yaş : 104
Nerden : Dunya
Ruh HaliM :
TaKıMım :
Points : 143107
Kayıt tarihi : 10/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Kebap Et Cesitleri
Paz 28 Eyl. - 20:32
Etle Arasi Iyi Olanlar Iste ARadiklariniz Burda:)))
TANTUNI
500gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber
2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber
LAVAS:
Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su
YAPILISI;
Once Lavasi hazirlayalim.Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralim.Minik bezeler yaptiktan sonra mayalandiralim.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim.Teflon tavada altini ve üstünü kizarana kadar cevirerek pisirelim.
Etleri minik minik dograyalimTavaya sivi yagi koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Pisince ocaktan alip lavasla servis ediyoruz.
[URL="http://imageshack.us/"][/URL]
[URL="http://imageshack.us/"][/URL]
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
[LIST]
[
TANTUNI
500gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber
2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber
LAVAS:
Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su
YAPILISI;
Once Lavasi hazirlayalim.Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralim.Minik bezeler yaptiktan sonra mayalandiralim.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim.Teflon tavada altini ve üstünü kizarana kadar cevirerek pisirelim.
Etleri minik minik dograyalimTavaya sivi yagi koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Pisince ocaktan alip lavasla servis ediyoruz.
- NOT:Bizim evin sef ascisi yanina salata ve ayran tavsiye ediyor....
[URL="http://imageshack.us/"][/URL]
[URL="http://imageshack.us/"][/URL]
- KOFTELI KABAK KARNIYARIK
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
- Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim.Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim.Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim.
- Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim.Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim.
- Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim.Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim.
- Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim.Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim.Agir ateste yemegimizi pisirelim.Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir.Ben firinda pisirdim,200c lik firin isisi bence yeterli..
[LIST]
[
- EfekentliS.Moderatör
Mesaj Sayısı : 902
Yaş : 104
Nerden : Dunya
Ruh HaliM :
TaKıMım :
Points : 143107
Kayıt tarihi : 10/09/08
Kişi sayfası
Aktiflik :
(100/100)
Başarı Puanı :
(100/100)
Güçlülük:
(100/100)
Geri: Kebap Et Cesitleri
Paz 28 Eyl. - 20:33
*]KOFTELI KABAK KARNIYARIK[/LIST]Malzemeler;
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
[SIZE=4][B]ETLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik bulgur
4,5 su bardagi sicak su
1 adet sogan
1 yemek kasigi karisik salca(biber-domates)
yarim yemek kasigi tereyagi
az siviyag
tuz
ET KAVURMA ICIN:
500gr et
karabiber,pulbiber,kirmizi toz biber
kimyon(Baharatlar istege gore,kasik ucu ile)
yarim yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik bulgur
4,5 su bardagi sicak su
1 adet sogan
1 yemek kasigi karisik salca(biber-domates)
yarim yemek kasigi tereyagi
az siviyag
tuz
ET KAVURMA ICIN:
500gr et
karabiber,pulbiber,kirmizi toz biber
kimyon(Baharatlar istege gore,kasik ucu ile)
yarim yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
tarifleri[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_Ali_nazik1.JPG"][/URL]
ALI NAZIK
Malzemeler;
6 adet Bostan patlican
1 dis sarmisak
500gr yogurt(buyuk bir kase)
Koftesi icin;
400gr az yagli kiyma
2-3 ekmek ici
1 yumurta
1 adet sogan
2 yemek kasigi kofte baharati
1 corba kasigi karisik salca (biber-domates)
az tuz,kasik ucu ile kimyon
Uzerine;
1 corba kasigi tereyagi
1 tatli kasigi pul biber
Yapilisi;
[/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
- Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim.Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim.Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim.
- Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim.Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim.
- Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim.Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim.
- Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim.Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim.Agir ateste yemegimizi pisirelim.Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir.Ben firinda pisirdim,200c lik firin isisi bence yeterli..
- KOFTELI KABAK KARNIYARIK
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
- Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim.Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim.Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim.
- Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim.Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim.
- Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim.Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim.
- Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim.Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim.Agir ateste yemegimizi pisirelim.Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir.Ben firinda pisirdim,200c lik firin isisi bence yeterli..
[SIZE=4][B]ETLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik bulgur
4,5 su bardagi sicak su
1 adet sogan
1 yemek kasigi karisik salca(biber-domates)
yarim yemek kasigi tereyagi
az siviyag
tuz
ET KAVURMA ICIN:
500gr et
karabiber,pulbiber,kirmizi toz biber
kimyon(Baharatlar istege gore,kasik ucu ile)
yarim yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
- YAPILISI:
Önce etimizi hazirlayalim.Ben eti aldiktan sonra birer kullanimlik posetlere koyup dipfrizde muhafaza ederim.Kullanmadan yarim saat once de cikartir ve buzlu buzlu dograrim.daha kolay oluyor. - Etin don hali cözülmeden bicakla ince ince dilimler halinde yaprak döner gibi keserim ve bu sekilde bir tencereye etin hepsini koyup altini biraz kisarak kapagini kapatip pisirmeye birakirim.Eti arada bir karistirarak hertarafi kavrulunca ve suyunu güzelce salip tekrar cekene kadar pisiririm.Daha sonra kontrol ederim eger etler pismediyse az kaynar su ilave eder ve biraz da tuz atarak tekrar pismeye birakirim.Güzelce suyunu cekince yagini,tereyagini ve baharatlarini ilave eder karistiririm.Etimizi bir kenara alalim.
- Sira Bulgur pilavini pisirmeye geldi...Bulgurumuzu once ayikliyoruz ve guzelce yikiyoruz.Tenceremize yagi koyup soganimizi ince ince dogruyoruz.Soganlar kavrulunca salcasini ilave edip onu da kavuralim.Yikadigimiz bulgurlari da ilave edip tekrar kavurmaya devam edelim.Daha sonra sicak suyumuzu ilave edip,tuzunu atalim,kapagini kapatip pismeye birakalim.
- Bulgurlar pisip te suyunu tamamen cekmeden ocagi kapatalim.Bir kenarda demlenmeye birakalim
[SIZE=4][B]ETLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik bulgur
4,5 su bardagi sicak su
1 adet sogan
1 yemek kasigi karisik salca(biber-domates)
yarim yemek kasigi tereyagi
az siviyag
tuz
ET KAVURMA ICIN:
500gr et
karabiber,pulbiber,kirmizi toz biber
kimyon(Baharatlar istege gore,kasik ucu ile)
yarim yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
- YAPILISI:
Önce etimizi hazirlayalim.Ben eti aldiktan sonra birer kullanimlik posetlere koyup dipfrizde muhafaza ederim.Kullanmadan yarim saat once de cikartir ve buzlu buzlu dograrim.daha kolay oluyor. - Etin don hali cözülmeden bicakla ince ince dilimler halinde yaprak döner gibi keserim ve bu sekilde bir tencereye etin hepsini koyup altini biraz kisarak kapagini kapatip pisirmeye birakirim.Eti arada bir karistirarak hertarafi kavrulunca ve suyunu güzelce salip tekrar cekene kadar pisiririm.Daha sonra kontrol ederim eger etler pismediyse az kaynar su ilave eder ve biraz da tuz atarak tekrar pismeye birakirim.Güzelce suyunu cekince yagini,tereyagini ve baharatlarini ilave eder karistiririm.Etimizi bir kenara alalim.
- Sira Bulgur pilavini pisirmeye geldi...Bulgurumuzu once ayikliyoruz ve guzelce yikiyoruz.Tenceremize yagi koyup soganimizi ince ince dogruyoruz.Soganlar kavrulunca salcasini ilave edip onu da kavuralim.Yikadigimiz bulgurlari da ilave edip tekrar kavurmaya devam edelim.Daha sonra sicak suyumuzu ilave edip,tuzunu atalim,kapagini kapatip pismeye birakalim.
- Bulgurlar pisip te suyunu tamamen cekmeden ocagi kapatalim.Bir kenarda demlenmeye birakalim
tarifleri[URL="http://img.blogcu.com/uploads/zehra50_Ali_nazik1.JPG"][/URL]
ALI NAZIK
Malzemeler;
6 adet Bostan patlican
1 dis sarmisak
500gr yogurt(buyuk bir kase)
Koftesi icin;
400gr az yagli kiyma
2-3 ekmek ici
1 yumurta
1 adet sogan
2 yemek kasigi kofte baharati
1 corba kasigi karisik salca (biber-domates)
az tuz,kasik ucu ile kimyon
Uzerine;
1 corba kasigi tereyagi
1 tatli kasigi pul biber
Yapilisi;
- Once patlicanlar kozlenir benim ocagim gazli olmadigi icin ben firinda izgara ayarinda 270c de isinmis firinda kozledim ama siz ocagin uzerinde kozleyebilirsiniz.Kozlenen patlicanlarin kabuklari once suya tutulur ve kolay soyulmasi saglanip sonra elle soyulur,patlicanlar ince ince kiyilir.
- Kofte yapmak icin kiyma,ekmek ici,salca,1 yumurta,rendelenen sogan ,robotta cekilip inceltilen ekmek,baharat,tuz butun malzemeler kofte yapilip sise dizilerek firinda bir tepsi icine kagit serilip uzerine guzelce yerlestirilir ve izgara ayarinda kofteler guzelce pisene kadar bekletilir.daha sonra sislerden cikarilip kucuk parcalara ayrilir.
- Kucuk kucuk dogranan patlicanlar soguyunca ,ezilen sarmisak,yogurt ve az tuz karistirilip servis tabagina bosaltilir uzerine de parcalannan kofteler dizilir.Bir tavada tereyagi eritilip pulbiber ilave edilip kavrulur servis tabagindaki patlican ve koftelerin uzerine gezdirilir maydanosla suslenir servis edilir
[/SIZE][/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz